مشاهدهدانلود 11 روش برای پس انداز پول با بودجه محدود
داشتن بودجه محدود به این معنی است که برای پس انداز باید پول خود را افزایش دهید. روش های زیر می تواند به شما کمک کند:
... ادامه
مشاهدهدانلود کنترل ریسک
کنترل ریسک چیست؟ کنترل ریسک مجموعه روش هایی است که به وسیله آن شرکت ها زیان های احتمالی را ارزیابی کرده و برای کاهش یا حذف چنین تهدیدهایی اقدام می کنند. این یک تکنیک است که شامل شناسایی عوامل خطر احتمالی در عملیات یک شرکت، مانند جنبه های فنی و غیر فنی تجارت، سیاست های مالی و سایر مواردی است که ممکن است بر سود شرکت تأثیر بگذارد.
... ادامه
مشاهدهدانلود مروری بر fintech
FinTech ، در واقع مخفف فناوری مالی و معادل Financial technologyاست. به حوزه ای اتلاق می شود که در آن فناوری در فضاهای مالی ترکیب شده تا کارایی و دسترسی آنها بهبود یابد.
... ادامه
مشاهدهدانلود رتبه اعتباری ما چگونه محاسبه می شود؟
هدف از رتبه اعتباری در مقالات قبلی رتبه اعتباری را تعریف کردیم. همانطور که گفتیم رتبه اعتباری به بانکها، مؤسسه های مالی و لیزینگ ها کمک میکند تا ریسک پرداخت وام به اشخاص را بررسی کرده و بر اساس آن میزان وثیقه، سود وام، مبلغ سپرده و زمان پرداخت اقساط را تعیین نمایند. در این مقاله میخواهیم بپردازیم به عواملی که رتبه اعتباری را شکل می دهند.
... ادامه
مشاهدهدانلود Information Value
انتخاب متغیرها و مشخصهها یکی از گامهای فرآیند طراحی کارت امتیازی است، به صورتی که متغیرهای دردسترس شناسایی شده و قدرت پیشبینی هر کدام بهطور جداگانه محاسبه میشود. به منظور بررسی قدرت پیشبینی هر متغیر از مفهومی به نام ارزش اطلاعاتی یا Information Value استفاده میشود.
... ادامه
مشاهدهدانلود زیان ناشی از نکول یا LGD
هنگامی که بانک یا موسسه مالی به یک کسب و کار وام میدهد یا قراردادی با آن میبندد چنانچه آن کسب و کار نکول کند، موسسه اعتباردهنده دچار زیان ناشی از نکول (Loss Given Default) شده است. برای محاسبه زیان ناشی از نکول (LGD)، مقدار زیان واقعی با زیان محتمل در زمان نکول مقایسه میشود. در اغلب موارد LGD، پس از بررسی پورتفوی داخلی بانک و با استفاده از زیان تجمعی و زیان مواجه شده، تعیین میگردد. بانکها و سایر موسسات مالی، زیان اعتباری را با تحلیل نکول وام انجام میدهند.
... ادامه
مشاهدهدانلود Weight Of Evidence
به منظور بررسی قدرت پیشبینی هر مشخصه (Attribute) در متغیر موردنظر از مفهومی به نام Weight Of Evidence (WOE) استفاده میشود. دامنه و روند WOE هر مشخصه در متغیر موردنظر گروهبندی میشوند. در حقیقت WOE نشاندهنده قدرت هر مشخصه (مشخصههای گروهبندیشده) در جداسازی مشتریان خوشحساب و بدحساب است. WOE معیار تفاوت بین نسبت خوشحسابها و بدحسابها در هر مشخصه است.
... ادامه
مشاهدهدانلود دادههای پرت یا outliers
منظور از دادههای پرت، مقادیری هستند که خارج از محدوده طبیعی یک متغیر قرار دارند. وجود چنین دادههایی در اکثر مواقع نتیجه عملکرد نادرست کاربران است. نظر به اینکه این دادهها میتوانند نتایج تحلیل را تحت تاثیر قرار دهند، معمولا سادهترین و متداولترین رویکرد این است که دادههای پرت حذف شوند. البته در بعضی موارد دادههای پرت میتوانند به مقادیر میانگین تخصیص داده شوند، زیرا در اغلب موارد تعداد معدودی دارند و گاهی ممکن است تاثیر معنیداری بر نتایج نداشته باشند.
... ادامه
مشاهدهدانلود سابقه اعتبارسنجی در ایران و جهان
اعتبارسنجی با مفهوم ارزیابی و سنجش توان بازپرداخت متقاضیان دریافت اعتبار و تسـهیلات مالی از دهه 1960 در دنیا استفاده شده است. پیش از انقلاب در ایران بانکها جهت تعیین اعتبار یک مشتری، علاوه بر واحد نسبتاً مجهزی که برای تحقیق و تمرکز اطلاعات در مورد اعتبار مشتریان داشتند، از اطلاعات سایر بانکها بخصوص بانک مرکزی استفاده میکردند. کلیه اطلاعات در این مورد در کانون بانکها تجمیع شده و بانکهای عضو به سرعت اطلاعات جامع و صحیح مشتریان خود را به دست میآورند.
... ادامه
مشاهدهدانلود فرآیند توسعه کارت امتیازی
کارت امتیازی مجموعهای از متغیرها، مشخصهها و امتیازهای آنها است که با توجه به هدف سازمان متقاضی اعتبارسنجی طراحی میشود. در فرآیند طراحی کارت امتیازی عوامل متنوعی در نظر گرفته میشوند که در یک نگاه کلی میتوان به جامعه مشتریان، شرایط کسبوکار و سیاستهای توسعه بازار سازمان متقاضی اشاره کرد. با توجه به گستردگی عوامل ذکر شده، فرآیند توسعه کارت امتیازی میبایست توسط تیم کارشناسانی انجام شود که در آن تخصصهای دادهکاوی، آمار، فروش و بازاریابی در حوزه سازمان ارائه دهنده اعتبار وجود داشته باشد.
... ادامه
مشاهدهدانلود گزارش اعتباری بین المللی
گزارش اعتباری بینالمللی یا IBR شناخت جامعی از اشخاص حقوقی ثبت شده در خارج از کشور در اختیار شرکتهای ایرانی قرار میدهد. این گزارش که بهروز، دقیق و مشروح است در فاصله زمانی بین 7 تا 14 روز کاری از زمان ثبت سفارش در دسترس خواهد بود، به شرکتهای ایرانی کمک میکند تا با اطلاع از وضعیت هویتی، سوابق تجاری و مالی طرف خارجی نسبت به سطح و شکل معاملات تصمیمات منطقی اتخاذ نمایند.
... ادامه
مشاهدهدانلود کاربرد شبکههای عصبی در اعتبارسنجی
شبکه عصبی شامل مجموعهای از عناصر عملیاتی ساده به نام نورونها است که در لایههای ورودی، میانی و خروجی قرار گرفتهاند و میتواند شامل چندین لایه میانی بین لایه ورودی و لایه خروجی شود. با توجه به نتایج بهدست آمده از پژوهشهای مختلف، میتوان دریافت که مدلهای شبکه عصبی در اعتبارسنجی قادر به پیشبینی رفتار اعتباری مشتریان هستند لذا از این طریق با دقت بالایی می توان مشتریان را به دو گروه مشتریان بدحساب و خوش حساب تقسیمبندی نمود و برای اعطای تسهیلات به مشتریان اقدام کرد.
... ادامه
مشاهدهدانلود مقادیر ناموجود یا Missing Values
در تحلیل دادههای بزرگ وقوع این رخداد بسیار محتمل است که همه دادهها برای تمامی متغیرها دردسترس نباشند. این موضوع میتواند ریشه در عوامل مختلفی داشته باشد. به عنوان نمونه در زمانی که جمعآوری دادهها از افراد و توسط فرم انجام میشود ممکن است بعضی از افراد تمایلی به اظهار برخی از اطلاعات نداشته باشند؛ یا فراموش کنند که برخی دادهها را وارد کنند؛ یا تحلیلگر متوجه شود برخی دادهها نادرست وارد شدهاند و لذا آنها را حذف نماید. در این موارد به اصطلاح گفته میشود که مقادیر ناموجود یا Missing values وجود دارد.
... ادامه
مشاهدهدانلود کاربرد درخت تصمیم در اعتبارسنجی
درخت تصمیم به عنوان یکی از تکنیکهای دادهکاوی با قابلیت فهم بالا و سرعت مناسب در یادگیری الگو، برای طبقهبندی مشتریان در اعتبارسنجی کارکرد فراوان دارد. درخت تصمیم رفتار جامعه آماری را به تفکیک مشخصههای هر متغیر به خوبی نشان میدهد تا تصمیمگیران بتوانند با اتکا به دادههای دردسترس، نسبت به اتخاذ تصمیم متناسب با استراتژیهای سازمان اقدام نمایند.
... ادامه
مشاهدهدانلود اعتبارسنجی در صنعت بیمه
از آنجا که محاسبه هزینه و درآمد در شرکتهای بیمه وابسته به رخدادهایی است که در آینده اتفاق خواهند افتاد، لذا این شرکتها میبایست از روشهای دقیق و قابل اتکا جهت محاسبه زیان احتمالی (Expected loss) خود استفاده نمایند تا کسبوکار خود را از بروز تهدیدهای مختلف در آینده ایمن نگه دارند.
... ادامه
مشاهدهدانلود کدام داده ها در اعتبارسنجی استفاده میشود؟
دادههای مورد استفاده در اعتبارسنجی مشتریان با توجه به نوع مشتریان اعم از حقیقی مصرفی، حقیقی حرفهای و حقوقی متفاوت است. در اعتبارسنجی اشخاص حقیقی، متغیرهای ناظر بر وضعیت فعلی و سوابق اعتباری فرد در گذشته تحلیل میشود و بر اساس کارت امتیازی طراحی شده، امتیاز اعتباری و پیشنهاد تصمیم به عنوان خروجی اعلام میگردد.
... ادامه
مشاهدهدانلود مهمترین شرکتهای اعتبارسنجی در دنیا
مراکز اعتبارسنجی(Credit bureaus) سازمانهایی هستند که اطلاعات اعتباری را جمعآوری کرده و آن را در قالبهای مختلف نظیر امتیاز اعتباری (Credit score) و گزارش اعتباری (Credit report) در اختیار بانکها، موسسات مالی و اعتباری و کسبوکارها قرار میدهند. مراکز اعتبارسنجی بسیاری در دنیا فعال هستند که در میان آنها سه شرکت اکسپرین (Experian)، اکویفکس (Equifax) و ترنسیونین (TransUnion) شرکتهای پیشرو در این حوزه محسوب میشوند.
... ادامه
مشاهدهدانلود تفاوت اعتبارسنجی و رتبهبندی
رتبهبندی اعتباری(Credit rating) و اعتبارسنجی(Credit scoring) هر دو جهت ارزیابی ارزش اعتباری (Credit worthiness) به کار میروند. در هر دو فرآیند، نهاد ارزیابیکننده احتمال نکول دریافتکننده اعتبار را اندازهگیری میکند و خروجی هر دو رویکرد به شناخت بیشتر و تصمیمگیری دقیقتر جهت تعامل با طرف دریافتکننده اعتبار میانجامد. از آنجاییکه گاهی واژههای اعتبارسنجی و رتبهبندی اعتباری به دلیل شباهت لفظی، توسط افراد غیر متخصص به اشتباه به جای هم استفاده میشوند و حتی گاهی افراد متخصص در فضای پولی و بانکی
... ادامه
مشاهدهدانلود استفاده از اعتبارسنجی برای چه کسبوکارهایی الزامی است؟
کسبوکارها در ارائه محصولات و خدمات خود دو گزینه فروش نقدی و فروش اعتباری را پیش رو دارند. چنانچه یک کسب وکار خدمات خود را صرفا به صورت نقدی در اختیار مشتریانشان قرار دهد، به تدریج بخش بزرگی از بازار را از دست خواهد داد، زیرا رقیبان وی که خدمات خود را به صورت اعتباری عرضه مینمایند، مورد استقبال بیشتر مشتریان قرار میگیرند. از سوی دیگر، کسب وکارهایی که خدمات خود را به صورت اعتباری ارائه میکنند با ریسک عدم وصول مطالبات خود مواجه هستند. به همین دلیل بایستی مشخص شود که اعتبارسنجی برای چه کسبوکارهایی لازم است
... ادامه
مشاهدهدانلود ریسک اعتباری و اعتبارسنجی
سازمانها و کسبوکارها در مسیر فعالیت خود با انواع ریسکها از جمله ریسک اعتباری، ریسک بازار، ریسک عملیاتی و ریسک نقدینگی مواجه هستند که میبایست هرکدام را به روش مناسب مدیریت نمایند. بعلاوه، عدم ثبات سیاسی و اقتصادی در جوامع امروزی و الزامات کنترل بازار پول و سرمایه، اهمیت تجزیه و تحلیل و مدیریت ریسک بازارها را افزایش داده است.
... ادامه
مشاهدهدانلود قوانین بانک مرکزی در خصوص اعتبارسنجی
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سیاستهای پولی و اعتباری و همچنین سیاستهاي پولي، اعتباري و نظارتي نظام بانکي کشور را درخصوص ضرورتهای اعتبارسنجی مشتریان در نظام بانکی کشور تبیین کرده است.
... ادامه
مشاهدهدانلود معرفی اعتبارسنجی
اعتبارسنجی یک رویکرد علمی مبتنی بر دانش بانکداری و علم آمار است. اعتبارسنجی از اطلاعات وضعیت گذشته و جاری متقاضی استفاده میکند تا رفتار او را در آینده پیشبینی کند.
... ادامه