درباره ما
تاریخچه
ماموریت سازمان
چشم انداز سازمان
بازار هدف
شرکت اکسپرین
اعتبارسنجی
معرفی اعتبارسنجی
محصولات اعتبارسنجی
مقالات اعتبارسنجی
رتبه بندی
معرفی رتبه بندی
خدمات رتبه بندی
ثبت درخواست رتبه بندی
مقالات رتبه بندی
میزانتو
معرفی میزانتو
کاربران میزانتو
شرکت ها در میزانتو
وصول مطالبات معوق
اخبار
گروه مالی سامان
تماس با ما
تماس با ما
همکاری با ما
آدرس شرکت
خبرگزاری فارس
کاهش حداقل ۳۰ درصدی پرونده های قضایی با اجرای کامل قانون جدید چک
۱۳۹۸ دوشنبه ۲۸ بهمن
یک قاضی دادگستری با انتقاد از اجرایی نشدن برخی از مفاد قانون جدید چک گفت: اگر همه ضمانت های اجرایی که خود قانونگذار برای آن مشخص کرده است، فعال شوند، اجرای این قانون می تواند در کاهش پرونده های ورودی به دادگاه ها، تاثیر گذار باشد. اما متاسفانه هنوز سیستم بانک مرکزی در مرحله اول یعنی دادن کد رهگیری، مشکل دارد.
به گفته قاضی احمدی: اگر تمام حسابهای افرادی که چکشان برگشت میخورد، مسدود شود یعنی هر موجودی در هر حسابی دارد برداشت شود، میتوانیم بگوییم که کسی ریسک این کار را نمیکند. ولی وقتی که هنوز این ساز و کار بصورت کامل اجرا نشده، یک مقدار فکر میکنم کار سختی است که بخواهیم بگوییم باعث کم شدن پرونده های ورودی به دادگاه ها می شود. من فکر میکنم که بتوانیم بگوییم حداقل ۳۰ درصد از پرونده ها را بتواند کاهش دهد. اگر ساز و کار آن که خود قانون در آن مشخص کرده کاملاً اجرایی شود خوب است.
قاضی احمدی درباره نواقص قانون جدید چک نیز گفت: یکی از نقایص این این است که ما میخواستیم با این قانون از حجم کاری دادگستری ها کم کنیم. در ماده ۲۳ این قانون آمده که افراد میتوانند به دادگاه مراجعه کنند. نظر قوه قضائیه این است که حتی اگر مبلغ چک برگشتی، کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد باید به دادگاه مراجعه کنند. در حالی که مجلس میگوید این در اختیار شورای حل اختلاف است. الآن همین یک اختلاف نظری است که آیا شورای حل اختلاف هم دادگاه هست یا نیست؟ الان خیلیها میگویند که اگر ما نص قانون را بخواهیم مراجعه کنیم قانونگذار در مقام بیان بوده است. اگر میخواهد واقعاً عنوان کند که شورای حل اختلاف هم میتواند این اجراییهها را صادر کنند که خود قانونگذار مشخص میکرده است.
ICBS - اعتبارسنجی حافظ سامان ایرانیان
سنجش اعتبار
اهلیت و صلاحیت
#saman
#چک